Fotografie en lichaamsbeweging

Fotografie brengt je in beweging en dat heeft meer voordelen dan je misschien vermoedt.

Maak eens een fotowandeling met je camera of telefooncamera. Op pad gaan en een lange wandeling maken biedt winst op allerlei vlakken. Want wandelen is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid. Het bevordert ook je stemming op een positieve manier en daarmee je geestelijke gezondheid.

Uit recent onderzoek van de Harvard T.H. Chan School of Public Health is gebleken dat het risico op ernstige depressies met wel 26% kan dalen als je 15 minuten hardloopt per dag of een uur wandelt.

Tijdens een fotowandeling ben je niet alleen aan de wandel. Je brengt je lichaam voortdurend in andere posities, doordat je vanuit verschillende standpunten zult willen fotograferen. Zo houd je ongemerkt allerlei spiergroepen soepel.

Beweging stimuleert  bovendien chemische veranderingen in je hersenen, die leren, stemming en denken verbeteren. Daarnaast levert het enorm profijt op voor je bloedsomloop en geheugen.

Tot slot lichamelijke inspanning verkleint de kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen, beroertes en diabetes.

De combinatie van mindful fotograferen (phofulness) en wandelen is dus een perfecte manier om je geestelijke en lichamelijke gezondheid in balans te houden.

Dus pak die camera of telefooncamera en ga aan de wandel