Over Mijzelf

Ik ben Stefanie, een autodidactisch fotograaf. In Nederland ben ik veel met mijn camera op pad. zodat ik momenten en objecten kan vastleggen die mij vrolijk maken.

Fotografie heeft mij veranderd. Door bewust te leren kijken heb ik mijn blikveld verruimd, letterlijk en figuurlijk. De nieuwe ervaringen en informatie die ik heb opgedaan hebben mij nieuwe inzichten gegeven over mijzelf en over de wereld om mij heen. Op het strand van Kijkduin werd ik mij daar ineens van bewust. De vraag rees toen bij mij op waardoor ik dan veranderd ben.

Het antwoord: door regelmatig op pad te zijn om zo de wereld om mij heen te ontdekken naar de dingen die mij blij en gelukkig maken.

De conclusie was, en is nog steeds, dat ik een dankbaarder en gelukkiger mens ben geworden in de afgelopen jaren.

Er zijn talloze mooie momenten in ons leven en ontelbare mooie dingen om ons heen die voor iedereen toegankelijk zijn en niks kosten. Het zijn de kleine momenten die, bij elkaar opgeteld, uiteindelijk een grote invloed hebben gehad op mijn groeiend geluksgevoel.

Ook ben ik tot de conclusie gekomen dat zelfs wanneer ik mijn camera niet bij mij heb, mijn oog blijft zoeken naar zulke momenten van geluk. Obstakels zijn meer uitdagingen geworden dan hindernissen. Want na regen komt er altijd weer zonneschijn. Echt, ook in figuurlijke zin.

Fotografie is zoveel meer dan een technische kunstvorm of het vastleggen van momenten die herinneringen worden.

De volgende vraag die toen in mij opkwam is of fotografie kan helpen om ons lichamelijk en geestelijk welzijn te bevorderen?
Vanuit die vraag ben ik eerst gaan onderzoeken of fotografie kan helpen om je meer betrokken te laten voelen bij een (positieve) ervaring. En als positieve ervaringen positieve emoties oproepen, wat voor invloed zou dat dan kunnen hebben op je lichaam en geest?

Gaandeweg kwam ik op het concept van Phofullness: Photography + Mindfulness = fulfillment.

In de eerste blogverhalen die ik heb geschreven kun je mijn bevindingen lezen. Die bevindingen hebben mij een positieve motivatie gegeven om bewust te blijven kijken – en zoeken - naar de dingen die mij gelukkig maken.

β€œIt is through living that we discover ourselves, at the same time as we discover the world around us.”
― Henri Cartier-Bresson