Kopie van Welkom bij Phofulness

Phofulness;

(Photography as an activity of mindfulness).

De filosofie achter phofulness is dat je door mindful te fotograferen het brein laat focussen op het hier en nu en de gedachtestroom die bijna continu door je hoofd spookt als het ware even op non-actief zet.

Op deze website wil ik dieper ingaan op de voordelen die fotografie biedt voor jouw lichaam en geest. Daarvoor gebruik ik op deze website blogverhalen en mindful-fotografieopdrachten. Het doel is het creƫren van momenten die ontspanning en geluk bieden.

Om mindful te kunnen fotograferen is het nodig dat je even ontsnapt aan het snelle tempo van je dagelijkse beslommeringen. In een staat van mindfulness ben je bewust bezig met uitsluitend het moment en de plaats waarin je je bevindt. Door zo te fotograferen ga je nauwkeuriger observeren. Je gaat bewust op zoek naar een situatie of een object dat jou een gelukkig gevoel geeft.

Zo verzamel je een schatkist aan geluksmomenten in de vorm van foto's. Dat geluksgevoel kun je dan steeds opnieuw beleven door terug te gaan naar de door jou vastgelegde waardevolle momenten

 

  • Photography + Mindfulness = fulfillment.