Phofulness, een Milieubewuste Website

Om te kunnen blijven genieten van alle geweldige dingen die het leven ons biedt, hebben we bloeiende en welvarende ecosystemen nodig!

Er bereikt ons veel informatie over onder andere de vervuiling van onze zeeën en oceanen. De aarde die een tekort heeft aan bomen. Dat er veel  diersoorten op het punt van uitsterven staan of uitgestorven zijn. De zeespiegel die stijgt, doordat het ijs in rap tempo aan het smelten is,  en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vertel dus niks nieuws!  Toch zie ik dagelijks nog heel veel zwerfvuil liggen dat mensen achteloos op de grond gooien en daar laten liggen.

 

Als kind hield ik al enorm van de kust en door die te fotograferen ben ik nog meer van het strand en de zee gaan houden. Daarom raakt het mij wanneer ik al dat zwerfvuil zie liggen. De natuur geeft mij zoveel plezier, voldoening en een gevoel van geluk! Bij elk bezoek aan de kust, maar ook aan het bos,  probeer ik een beetje van het neergegooide plastic, blikjes, papier, enzovoort op te ruimen.   Ook op andere manieren probeer ik  mijn steentje bij te dragen aan een gezonder klimaat en een schonere natuur.

Hieronder benoem ik een aantal punten die ik toepas om milieubewuster bezig te zijn met onder andere mijn fotografie

  • Door zoveel mogelijk gebruik te maken van groene stroom.
  • Door maandelijks met een kleine donatie het Wereld Natuur Fonds te steunen
  • Door informatie die ik  onder andere voor deze website en voor mijn fotografie nodig heb te zoeken via de webbrowser Ecosia. Een browser die hun advertentieopbrengsten gebruikt om wereldwijd bomen te planten.
  • Door gebruik te maken van een weekend vrij reizen abonnement van de Nederlandse Spoorwegen. Zo is het mogelijk dat ik in de weekenden voor €40,-  per maand 1ste klas door heel Nederland reis.
  • Door tijdens dagtripjes  eten en drinken mee te nemen in herbruikbare bekers en bakjes. Of ik gebruik papieren zakjes, omdat deze makkelijker afbreekbaar of recyclebaar zijn.
  • Door wanneer nodig oplaadbare batterijen te gebruiken en energiezuinige daglichtlampen.
  • Door de  hosting van deze website via Strato. te laten lopen.  Deze hosting is 100% CO2 neutraal en Strato zet zich samen met the Green Web Foundation in voor een groener internet.

Phofulness staat voor voldoening, plezier en aandacht hebben voor dat wat je gelukkig maakt. Om dit te kunnen bereiken hebben wij als mens deze prachtige natuur nodig, We moeten dus zuiniger omgaan met ons klimaat en onze planeet, want dan kunnen we in de toekomst nog veel mooie momenten en fotogenieke scènes blijven fotograferen!

tip:

*Wanneer je milieuvriendelijker jouw foto's wilt laten afdrukken, dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld  de fotofabriek. Deze probeert zo milieuvriendelijk mogelijk hun producten te maken en af te leveren.