Een lijst met vrolijke en inspirerende feiten ,teksten en foto’s

Een Bundel van Geluk


15. "Tsuneko Sasamoto:  is de eerste Japanse fotojournalist die op 105 jarige leeftijd nog steeds werkt " (link)

"When you focus on the good, the good gets better."

~Abraham Hicks

14."Sunsets are proof that no matter what happens, every day can end beautifully. " ~Kristen Butler 

13. Astronauten ervaren aan boord van het internationale ruimtestation elke dag 15 of 16 zonsopkomsten en zonsondergangen. (link)

12. "Photography is the beauty of life captured" ~Tara Chisholm

11.“Onderzoekers hebben ontdekt dat dankbaarheid ons veel voordeel oplevert en dat de dagelijkse toepassing ervan letterlijk zorgt voor een reset van lichaam en geest die onze gezondheid en gevoel van geluk versterkt.” (link)

10. "Een glimlach veroorzaakt een krachtige chemische reactie in de hersenen, waardoor jij je gelukkiger zult voelen." (link)

9. Gelukkig zijn is "besmettelijk". Volgens een studie uit het British Medical Journal kunnen we ons gelukkig voelen door gewoon bij andere mensen te zijn die gelukkig zijn. (link)

8. "Hoe honden emotioneel welzijn bevorderen. Wetenschap helpt bij het verklaren van de diepgaande psychologische voordelen van het bezitten van een hond." (link)

7. "In een mensenleven wandelt de gemiddelde persoon ongeveer 5x de lengte van de omtrek van de aarde." (link)

6. "Ansel Adams  zag er niet tegenop een hele  dag door Yosemite National Park te lopen om maar 1 foto te maken." (link)

5. "Sinds eind jaren 70 plant Jadav Payeng bomen om zijn eiland Majuli te redden. Tot op heden heeft hij een bos geplant groter dan Central Park in New York City. Zijn bos heeft wat ooit een dorre woestenij was, veranderd in een weelderige oase." (link)

4. "Van de zee wordt je helemaal Zen. Wetenschappelijk onderzoek stelt dat de branding en het zand de geest en het lichaam goed doen."  (link)

3. "Dance with the waves, move with the sea, let the rhythm of the water set your soul free."  ~Christy Ann Martine.

2. "Wil jij  je hersenen jeugdig houden? Ga dan dansen. Dansen kan tekenen van veroudering in het menselijk brein omkeren, blijkt uit nieuw onderzoek". (link)

1."Zonlicht en duisternis veroorzaken de afgifte van hormonen in je hersenen." (link)